Emmen, De Weiert

Peter van Dijk Projects & Investments heeft op 31 maart 2011 het winkelcentrum De Weiert te Emmen gekocht van het Spoorweg Pensioen Fonds (SPF). Winkelcentrum De Weiert is het belangrijkste en grootste (ongeveer 25.000 m²) winkelcentrum van Emmen en daarmee het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland. Eind 2012 heeft Peter van Dijk Projects & Investments 4 units gekocht van Schippers Holding Emmen B.V, waarin onder meer Bart Smit en Zeeman zijn gevestigd. Het gedeelte van Peter van Dijk Projects & Investments beslaat ongeveer 13.000 m² winkelruimte verdeeld over 63 winkels en 154 parkeerplaatsen en betreft het zuidelijke deel van het winkelcentrum. De huurdersmix is uitstekend met huurders als The Sting, Blokker, Vero Moda, Vet Mode en Burger King.

Centrumvernieuwing Emmen centrum

 Emmen is de grootste plaats in de provincie Drenthe. De stad telt circa 57.000 inwoners, de Gemeente Emmen ruim 109.000 inwoners en Emmen heeft een verzorgingsgebied van 305.000 mensen. Het centrum van Emmen ondergaat de komende jaren een enorme verandering. Het centrum wordt nog aantrekkelijker voor de regio, als winkelstad, maar ook om te recreëren en uit te gaan. De uitvoering van de centrumvernieuwing Emmen vindt plaats tussen eind 2011 en 2015. Het centrum van Emmen biedt straks twee grote attracties: het nieuwe dierenpark en theater aan de westzijde van het centrum en een bijzonder ´mensenpark´ aan de Hoofdstraat. Het plein wordt zo’n 100 bij 250 meter en dat maakt de uitdaging groot om er een levendig plein met verschillende sferen en gebruiksmogelijkheden van te maken.

Willinkplein zuid

De gemeente gaat de huidige parkeergarage onder het Willinkplein groter maken tot zo’n 900 plaatsen. Op de begane grond komen een grote Albert Heijn en een aantal kleine ruimten voor winkels of horeca. Aan de zuidkant van het gebouw is boven de supermarkt ruimte voor een opbouw. Boven het resterende deel van de supermarkt wordt een daktuin aangelegd. Deze daktuin is voor iedereen toegankelijk en is te bereiken vanaf het toekomstige centrumplein. Op dit moment wordt er gewerkt aan het ontwerp voor het gebouw en de daktuin. Begin 2014 wordt gestart met de bouw van de uitbreiding van de parkeergarage.

In de nabije toekomst is er meer dan nu sprake van een uitnodigend, toegankelijk en goed bereikbaar stadshart. Een belangrijke economische stimulans voor Noord-Nederland en voor de gemeente Emmen in het bijzonder. In totaal investeren de gemeentelijke en provinciale overheid en marktpartijen bijna € 500 miljoen.

De locatie